imageedit_2_6758708968-removebg-preview

معرفی محصولات شهر گردشگری باغستان

در بخش کشاورزی شهر گردشگری باغستان محصولات متنوعی تولید می شود که از جمله آنها می توان به مواردی چون انار،زعفران،پسته،،توت ،محصولات گلخانه ای ، جو ، گندم و … اشاره کرد.

در این صفحه به معرفی برخی محصولات کشاورزی که زبان زد خاص و عام بوده و در استان خراسان جنوبی جزء محصولات پر طرفدار می باشد می پردازیم.

انار باغستان

همانطور که از نام شهر پیداست این شهر از باغات که اکثرا باغات انار هستند تشکیل شده و سالانه حدود 9000 تن انار از باغات سطح شهر باغستان برداشت می شود.کیفیت انار شهر باغستان در کشور شناخته شده است به طوری که سالانه گردشگران و مسافران زیادی به شهر باغستان سفر می کنند تا از این میوه بهشتی استفاده نمایند

خواص انار شیرین در طب سنتی

یک انار نزدیک به ۳۰ میلی‌گرم ویتامین C دارد که ۳۳ تا ۴۰ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه بزرگسالان است. اما مردم به طور کلی یک انار کامل مصرف نمی‌کنند، زیرا مقدار زیادی از آن تلخ است. با این‌حال، مردم برای به دست آوردن فواید سلامتی، آب انار می‌نوشند (یا دانه‌های میوه را مصرف می‌کنند). انار قرن‌ها به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به‌عنوان دارویی برای درمان کرم نواری و سایر عفونت‌های انگلی توصیف شده است. در حال حاضر، مردم از آن برای مدیریت شرایط مختلف از بیماری انسدادی مزمن ریه گرفته تا فشار خون بالا استفاده می‌کنند. برخی شواهد علمی برای حمایت از برخی فواید سلامتی وجود دارد، اما نگرانی‌های ایمنی نیز وجود دارد که باید از آن‌ها آگاه بود. حالا نوبت آن است بگوییم انار چه خواصی دارد.

آنتی اکسیدان‌ها

دانه‌های انار رنگ قرمز پر جنب و جوش خود را از پلی فنل‌ها می‌گیرند. این مواد شیمیایی آنتی اکسیدان‌های قوی هستند. آب انار حاوی سطوح بالاتر آنتی اکسیدان نسبت به سایر آب میوه‌ها است. همچنین سه برابر بیشتر از شراب قرمز و چای سبز آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان‌های موجود در آب انار می‌توانند به حذف رادیکال‌های آزاد، محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب و کاهش التهاب کمک کنند.

ویتامین C

آب یک انار بیش از ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را دارد. ویتامین C می‌تواند در صورت پاستوریزه شدن تجزیه شود، بنابراین آب انار خانگی یا تازه را انتخاب کنید تا از این ماده مغذی بیشتر استفاده کنید.

پیشگیری از سرطان

آب انار اخیراً وقتی محققان دریافتند که ممکن است به توقف رشد سلول‌های سرطانی پروستات کمک کند، سر و صدا کرد. با وجود مطالعات متعدد در مورد اثرات آب میوه بر سرطان پروستات، نتایج هنوز مقدماتی هستند. در حالی که مطالعات طولانی‌مدتی با انسان‌ها انجام نشده است که ثابت کند آب انار از سرطان پیشگیری می‌کند یا خطر آن را کاهش می‌دهد، اضافه کردن آن به رژیم غذایی شما مطمئناً نمی‌تواند ضرری داشته باشد. تاکنون نتایج دلگرم کننده‌ای در مطالعات صورت گرفته است و اکنون مطالعات بزرگتری در حال انجام است. پیشگیری از سرطان یکی از مهم‌ترین خواص انار ترش است.

هضم مواد غذایی

آب انار می‌تواند التهاب روده را کاهش دهد و هضم را بهبود بخشد. ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و سایر بیماری‌های التهابی روده مفید باشد. در حالی‌که باورها و تحقیقات متناقضی در مورد اینکه از مضرات آب انار این است که به اسهال کمک می‌کند یا بدتر می‌کند وجود دارد، اکثر پزشکان توصیه می‌کنند تا زمانی که احساس بهتری پیدا کرده‌اید و علائم شما فروکش نکرده است از مصرف آن اجتناب کنید.

سلامتی قلب

آب انار به‌عنوان سالم‌ترین آبمیوه در حال مصرف است. به نظر می‌رسد از خواص انار برای خون این است که از قلب و عروق محافظت می‌کند. مطالعات کوچک منبع معتبر نشان داده است که آب میوه جریان خون را بهبود می‌بخشد و از سفت شدن و ضخیم شدن شریان‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین ممکن است رشد پلاک‌ و تجمع کلسترول در شریان‌ها را کند کند. اما انار ممکن است با داروهای فشار خون و کلسترول مانند استاتین‌ها واکنش منفی نشان دهد. قبل از مصرف آب یا مصرف مکمل عصاره انار حتما با پزشک خود صحبت کنید؛ زیرا ممکن است به مضرات آب انار یا مکمل‌های آن دچار شوید.

فشار خون

نوشیدن روزانه آب انار نیز ممکن است به کاهش فشار خون سیستولیک کمک کند. یک بررسی جامع از کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده بیان کرد که مصرف روزانه آب انار برای سلامت قلب مفید است. بنابراین از خواص انار برای خون می‌توان به کاهش فشار خون اشاره کرد.منبع(ghafaridiet)

زعفران باغستان

زعفران باغستان مانند انار از محصولات استراتژیک شهر گردشگری باغستان محسوب می شود.سطح زمین زیر کشت ۵۰۰ هکتار و میران زعفران برداشت شده در سال حدود ۳ تن می شود.

مهم‌ترین خواص زعفران

قبل از این که بخواهیم جز به جز به خواص زعفران پی ببریم، خوب است به صورتی لیستی به شما بگوییم که زعفران تا کنون برای چه چیزهایی مفید است:

  • ضد افسردگی
  • کاهش درد
  • جلوگیری از ریزش مو
  • بهبود سلامت تنفسی
  • بهبود سلامت قلبی
  • بهبود سلامت روانی
  • بهبود سلامت پوستی
  • تقویت سیستم گوارشی
  •  افزایش هوش

۱) درمان افسردگی و افزایش شادی

یکی از مهم‌ترین عوامل که در درمان افسردگی موثر واقع شده اند، هورمون‌های خاصی هستند که عملیات کنترل عصبی را بر عهده دارند. این هورمون‌ها دوپامین و سرتونین نام دارند. با یک تحقیق جامع دانشمندان به این نتیجه رسیدند که زعفران قادر به کنترل مثبت این دو هورمون است و کمک می‌کند که فرد افسرده، سریع‌تر بهبود یابد و طعم شادی را بچشد.

۲) خاصیت افزایش هوش و قدرت حافظه

هر چند گفته شده که هوش هر انسان تا حد زیادی به جنبه‌های ارثی و تلاش‌های تجربی وی ربط دارد اما گیاه زعفران، این قاعده را کمی تغییر داده است. گفته شده که مواد معدنی خاص، موجب افزایش هوش و ذکاوت افراد می‌شوند. بعد از تحقیق‌هایی که محققان داشته‌اند، به این نتیجه رسیدند که این مواد معدنی که در زیر آمده است به طور کامل در زعفران یافت می‌شود.منبع(mahchin)

توت باغستان

در شهر باغستان و در خیابان مشجر آن و حتی کوچه پس کوچه هایش درخت های توتی دیده می شود.

خواص توت برای درمان و زیبایی

توت سفید میوه ای بومی در شمال چین است. درخت توت سفید به دلیل برگهایش که منبع اصلی مواد مغذی کرم ابریشم است به عنوان یک صنعت بزرگ در آن منطقه مشهور است. با این حال در طب سنتی از برگ، میوه و پوست درخت توت به دلیل وجود فلاونوئید بالا و سایر مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ث، کلسیم، پروتئین و آهن، به اشکال مختلف استفاده می شود.

طبع توت سفید

توت سفید حاوی مقادیر بالایی آب، کربوهیدرات، پروتئین، اسید های چرب لینولئیک و استریک اسید، فیبر، ویتامین C، آهن، پتاسیم و منیزیم است و طبع آن گرم و مرطوب می باشد.

خاصیت ضد التهاب:

توت به دلیل داشتن ترکیبات فعال و اسیدهای فرار، خاصیت ضد التهابی دارد که باعث می شود این میوه برای بیماران مبتلا به آرتروز و همچنین کسانی که از التهاب مزمن، نقرس، میگرن یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) رنج می برند، ایده آل باشد.

رفع خستگی:

اگر از خستگی مزمن رنج می برید یا به انرژی بیشتری در طول روز نیاز دارید، مصرف یک فنجان چای توت سفید می تواند سطح انرژی جسمی و روانی شما را بهبود بخشد.

بهبود سلامت قلب:

تحقیقات نشان می دهد که مصرف توت سفید می تواند به افزایش سطح HDL که چربی های مفید هستند و به کاهش کلسترول کمک کند، بنابراین خطر آترواسکلروز، حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری قلبی را کاهش می دهد.

کمک به کاهش وزن:

اگر به نوشیدن چای توت علاقه مند هستید، می توانید از چندین روش برای بهره مندی از حداکثر مزایای توت استفاده کنید. برخی از متخصصان تغذیه توصیه می کنند حداقل سی دقیقه قبل از هر وعده غذایی چای بنوشید تا میل به مصرف زیاد کربوهیدرات ها را کاهش دهید. همچنین می توانید چای توت را جایگزین نوشیدنی ها گازدار کنید تا به این طریق به کاهش وزن خود کمک نمائید.

کاهش خطر سرطان:

تحقیقات نشان می دهد آنتی اکسیدان های موجود در برگ و میوه توت باعث مرگ سلول های سرطانی می شوند و از رشد و تکثیر این سلول ها جلوگیری می کنند.

کمک به فهم و یادگیری:

عصاره برگ توت به طور گسترده بر حافظه و عملکرد مغز تاثیر می گذارد. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از این عصاره می تواند فعالیت عصبی را تحریک و به درمان آلزایمر کمک کند.

جلوگیری از افسردگی:

توت به علت داشتن انواع ویتامین های گروه B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است. دم کرده پوست درخت توت سفید دارای خاصیت ضد افسردگی است. اما قبل از استفاده منظم از این چای گیاهی، ابتدا با پزشک مشورت کنید، بخصوص اگر داروهای ضد افسردگی استفاده می کنید.

دیابت:

این میوه بیشتر به دلیل تأثیرات آن بر دیابت مشهور است. ماده موثر در توت سفید، پردازش قند را در بدن قطع یا کند می کند تا با کنترل میزان قند خون، دیابت را تا حد زیادی بهبود بخشد.

فشار خون :

مصرف توت سفید به دلیل پتاسیم و منیزیم موجود در آن و آنتی اکسیدان رزوراترول سبب کاهش فشار خون می شود. آنتی اکسیدان رزوراترول مانند وازودیلاتور عمل کرده و با کاهش تولید اکسید نیتریک رگ های خونی را شل کرده و به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

 

کاهش اشتها:

اگر مشکل پرخوری دارید، توت سفید ممکن است به شما در مقابله با این مسئله کمک کند. این میوه سرشار از فیبر است که بطور طبیعی اشتها را کاهش می دهد.

واکنش استرس :

پاسخ بدن به استرس مسئول همه چیز از سطح اضطراب گرفته تا فرآیندهای متابولیکی ماست. بنابراین برای متعادل کردن سیستم عصبی و پاسخ بدن به استرس، رفع تورم مزمن و نوسانات خلقی می توانید این چای را مصرف کنید.

تقویت کلیه ها :

متخصصان طب سنتی عقیده دارند که مصرف توت سفید سبب تقویت عملکرد کلیه ها می شود.

پاکسازی کبد :

مصرف توت سفید سبب پاکسازی کبد و دفع سموم کبد خواهد شد پس از توت سفید تازه برای پاکسازی کبد خود استفاده کنید.

تصفیه خون :

یکی از بهترین خواص توت سفید تصفیه خون است، مصرف توت در واقع خون را تمیز کرده و باعث افزایش تولید خون می شود.

درمان کم خونی :

چنانچه پیش از این در بخش سلامت نمناک گفته شد توت حاوی مقدار زیادی آهن است که باعث شد بنابراین مصرف این میوه برای درمان کم خونی که از بیماری های شایع در بین مردم است، مفید می باشد. توت سفید برای درمان بی خوابی ناشی از کم خونی، نیز موثر است.

درمان یبوست:

میل کردن توت سفید با معده خالی، به همراه یک لیوان آب یبوست را درمان می کند.

کاهش نفخ معده :

توت سفید مقادیر بالایی فیبر دارد که موجب بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده شده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا :

توت سرشار از ویتامین C است که سبب درمان سرماخوردگی و آنفولانزا می شود. در دوران سرماخوردگی خود از توت سفید استفاده کنید و از خواص آن بهره مند شوید.

خواص توت سفید برای پوست :

توت سفید برای پوست مفید است. مصرف توت سفید به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C به کاهش چین و چروک پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

توت سفید به دلیل آنتی اکسیدان برای پاک سازی پوست صورت و درمان لکه های تیره پوست مفید می باشد.

روغن برگ درخت توت سفید به درمان پوست خشک و حساس کمک می کنند.

خواص توت سفید برای مو :

توت سفید به دلیل داشتن مقدار زیادی روی و آهن از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

ماساژ آب توت سفید روی پوست سر و مو ها سبب افزایش جریان خون و باعث افزایش رشد مو می شود.(منبع : نمناک)

پسته باغستان

در باغستان سطح باغات زیر کشت ۲۸ هکتار و میران برداشت شده حدود ۲۵ تن در سال می باشد.

خواص پسته در طب سنتی ایرانی:

  • به علت اینکه میزان آهن در آن بالاست، از همین روی برای کم‌خونی بسیار مفید است.
  • از این محصول برای باز کردن مجاری کبد، استفاده‌ی فراوان می‌شود.
  • باز کننده‌ی مغز و ذهن است و هوش را افزایش می‌دهد.
  • برای آرامش و تسکین قلب و اعصاب، بی‌نظیر است.
  • سرفه را درمان می‌کند و اسهال را بهبود می‌بخشد.
  • و…

خواص پسته هنگام بارداری و شیردهی:

  • در زنان باردار و مادران شیرده، میزان کلسترول خوب را افزایش می‌دهد.
  • در کنترل چربی بدن مادر، بسیار مفید است.
  • مشکلات عفونی را کاهش داده و از بین می‌برد. (به دلیل وجود آنتی اکسیدان، ویتامین آ و ای)
  • فیبر موجود در آن نیز برای کاهش یبوست بسیار توصیه می‌شود.
  • و…

فواید پسته برای کودکان:

  • بهبود رشد، محکم شدن استخوان و دندان، به دلیل وجود کلسیم در مغز پسته
  • رفع کم‌خونی و بهبود فقر آهن
  • رشد مغز و افزایش هوش و حافظه، به کمک مقادیر امگا 3
  • تقویت سیستم ایمنی در کودکان، به لطف ویتامین ب 6

لاغری و تناسب اندام به بهره گیری از خواص پسته:

  • اول از همه با زیاد فیبری که دارد، به بهبود گوارش در بدن، تصفیه خون و رفع یبوست، کمک شایانی می‌کند.
  • به علاوه، همین فبیر، می‌تواند شما را تا مدت زمان طولانی‌تری سیر نگه دارد و از اشتهای کاذب، جلوگیری کند.
  • پروتئین موجود در آن نیز، سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد.
  • البته تمامی این موارد، فقط و فقط به لطف یک رژیم غذایی سالم، منجر به کاهش وزن خواهند شد.

درمان اختلالات و بهبود عملکرد جنسی با خواص پسته:

  • افزایش قوت مردانه
  • افزایش میل
  • بهبود اختلالات نعوظ در حین نزدیکی
  • و البته بهبود عملکرد قلب

خاصیت پسته برای دستگاه گوارش:

  • کمک به هضم غذا و بهبود عملکرد معده
  • کنترل‌کننده میکروب معده و افزایش باکتری‌های مفید
  • کاهش درد معده
  • بهبود زخم معده
  • و…

فواید پسته در درمان دیابت:

  • حدود 25 گرم از آن، به همراه رژیم غذایی دارای کربوهیدرات، قند خون را حدود 12 درصد کاهش می‌دهد.
  • مصرف آن به عنوان میان وعده، می‌تواند قند خون ناشتای بیماران دیابتی را حدود 5 درصد کمتر کند.

خواص پسته برای زیبایی مو:

  1. رشد مو را افزایش دهد.
  2. رطوبت مو را حفظ کند و به آن لطافت می‌بخشد.
  3. بافت مو را بهبود بخشد.
  4. موهای آسیب‌دیده و خشک را ترمیم کند.
  5. تغذیه‌ای برای موست و ویتامین رسانی کند.

خواص پسته برای پوست:

از جمله فواید پسته برای پوست، می‌توان این موارد را یادآوری کرد:

  • مرطوب‌کننده و آب‌رسان طبیعی به شمار می‌رود.
  • به کمک میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن، رادیکال‌های آزاد را از بین برده و از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.
  • روغن آن برای از بین بردن ترک پا و سایر نواحی، بسیار موثر است.
  • به کمک اسیدهای موجود، موجب درخشان شدن رنگ پوست می‌شود.
  • به دلیل میزان بالای ویتامین ای، تغذیه و یا مکملی بی‌نظیر برای سلامت پوست است.

افزایش بنیه و تقویت سیستم ایمنی با خواص پسته:

ویتامین ب6 موجود در این مغز، برای سیستم ایمنی بدن انسان، مثل سوخت جت می‌ماند! حال با مقادیری از این ویتامین که در این میوه موجود است، مصرف روزانه چند عدد کافی است تا بدن شما، در برابر هر نوع بیماری و باکتری و عفونت، مقاومتی دوچندان پیدا کند. در عوض کمبود یا نبود این ویتامین، آسیبی جدی برای سیستم ایمنی و عملکرد صحیح مغز است.(منبع :goldnahal)

بلدرچین باغستان

-تولید جوجه بلدرچین ۲۰۰۰۰۰ قطعه در سال

-ظرفیت تولید روزانه ۱۰۰۰۰ عدد تخم خوراکی

-کشتار بلدرچین روزانه ۷۰۰۰ قطعه

-بسته بندی روزانه گوشت بلدرچین ۷۰۰۰ قطعه

فواید مصرف گوشت بلدرچین

۱. درمان کم‌خونی

آهن موجود در گوشت بلدرچین کم خونی را درمان می‌کند. آهن، با نقش مؤثری که در تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز خون دارد، مشکل کم‌خونی بدن را برطرف می‌کند.

۲. تأمین انرژی موردنیاز بدن

گوشت بلدرچین حاوی ویتامین B2 است که کربوهیدرات را به قند تبدیل می‌کند. همان طور که می‌دانید، قند ماده انرژی‌زایی است که بدن به آن نیاز دارد.

۳. مراقبت از پوست

گوشت بلدرچین، علاوه‌ بر ویتامین‌های A و B، ویتامین E هم دارد. ویتامین E بلدرچین مانند ویتامین E موجود در سبزیجات و میوه‌ها مانع پیری پوست می‌شود و در عین حال، برای بازسازی و احیای پوست نیز مفید است.

۴. حفظ قدرت و استحکام استخوان‌ها

گوشت بلدرچین فسفر و کلسیم دارد. این ۲ ماده مغذی برای مراقبت از استخوان‌ها مفیدند؛ بنابراین با مصرف این گوشت می‌توانید از بیماری پوکی استخوانِ ناشی از نبود کلسیم و فسفات پیشگیری کنید.

۵. ترمیم بافت‌های بدن

یکی دیگر از فواید گوشت بلدرچین ترمیم بافت‌های صدمه‌دیده بدن است. پروتئین موجود در گوشت و تخم بلدرچین به ما در بازسازی و احیای برخی از بافت‌های بدن و سلول‌های ناخن‌ها، پوست و مو کمک می‌کند و تولید هورمون و آنزیم‌های بدنمان را افزایش می‌دهد.

۶. مراقبت از سلامت قلب

پروتئین موجود در گوشت و تخم بلدرچین موجب حفظ توازن کلسترول بد در بدن می‌شود. این موضوع در سلامت قلب مؤثر است.

بوقلمون باغستان

  • -تولید هر دوره ۵۰۰۰ قطعه بلدرچین گوشت 

تمام خواص گوشت بوقلمون برای سلامتی بدن

منبعی عالی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن

مصرف روزانه پروتئین برای حفظ عضلات بسیار مهم است. حفظ ساختار سلول‌ها و اعصاب در گرو مصرف آن است. با اینکه منابعی غنی از پروتئین از جمله ماهی، انواع آجیل، سویا و بسیاری از موارد دیگر وجود دارند اما بهتر است گوشت بوقلمون که چربی بسیار کمی را به همراه دارد و مقدار کربوهیدرات موجود در آن نیز صفر است، در رژیم غذایی گنجانده شود.

گوشت بوقلمون منبعی عالی برای تامین ویتامین B

ویتامین‌های گروه B به تولید انرژی برای بدن، انتقال پیام‌های عصبی به مغز، تشکیل سلول‌های قرمز و سلامت مغز بسیار ضروری هستند. گوشت بوقلمون منبعی عالی برای تامین این گروه از ویتامین‌ها محسوب می‌شود که به ویژه در افراد سالمند بهره‌مندی از خواص گوشت بوقلمون ضروری است و از مواردی از جمله ابتلا به آلزایمر و حواس‌پرتی جلوگیری خواهد کرد.

مواد مغذی ضروری گوشت بوقلمون برای بدن

در ترکیبات این گوشت بسیار مفید پتاسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و فسفر وجود دارد. سلنیوم موجود در آن نقش به سزایی در تولید هورمون‌های تیروئید را به همراه دارد. این موضوع برای تنظیم کردن سوخت و ساز بده نقش به سزایی دارد.

گوشت بوقلمون مفید برای برخی بیماری‌ها

برخی بیماری‌ها وجود دارند که در صورت تغذیه درست می‌توان علاوه بر پیشگیری از ابتلا به آنها به بهبود و تسکین آنها نیز منجر شد. این ماده غذایی سالم را اگر به اعتدال مصرف کنید موجب موارد زیر خواهد شد:

  • موثر در بهبود کم‌خوابی و بی‌خوابی به دلیل وجود اسید آمینه تریپتوفان
  • تقویت سیستم دفاعی بدن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های واگیردار با خواص گوشت بوقلمون
  • مفید برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ
  • مفید برای کاهش کلسترول بد خون
  • مفید برای گرفتگی عضلات معده
  • موثر بر کاهش وزن و رفع عوارض ناشی از اضافه وزن با سیر نگه داشتن و چربی کم موجود در آن
  • تقویت استخوان‌ها جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان
  • منبعی عالی برای جلوگیری از کم خونی و عوارض ناشی از آن مانند ریزش مو

تخم مرغ باغستان

-ظرفیت ۳۰۰۰۰ قطعه مرغ تخمی
-تولید روزانه ۲۸۰۰۰ عدد تخم مرغ

خواص تخم مرغ

۱. سرشار از مواد مغذی

تخم‌ مرغ‌ ها در گروه مواد غذایی مغذی قرار می‌گیرند. هر تخم مرغ کامل همه‌ی مواد مغذی برای تبدیل یک سلول به جوجه را در خود دارد. یک تخم مرغ بزرگ آب‌پز دارای:

  • ویتامین آ: ۶٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • اسید فولیک: ۶٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • ویتامین ب۵: ۷٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • ویتامین ب۱۲: ۹٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • ویتامین ب۲: ۱۵٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • فسفر: ۹٪ مقدار موردنیاز روزانه؛

۲. تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما تأثیر منفی روی کلسترول خون ندارد

این حقیقت که تخم مرغ کلسترول بالایی دارد صحت دارد. در حقیقت، ما مجاز به دریافت ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول در روز هستیم و هر تخم مرغ حدود ۲۱۲ میلی‌گرم، یعنی بیش از نصف حد مجاز، کلسترول دارد. بااین‌حال، لازم است بدانید که کلسترول در رژیم روزانه همیشه باعث بالا رفتن کلسترول خون نمی‌شود.

کبد روزانه مقدار زیادی کلسترول تولید می‌کند. وقتی مصرف کلسترول روزانه‌ی شما بالا رود، کبد میزان تولیدش را کاهش می‌دهد تا مقدار کلسترول را در بدن به تعادل برساند. با وجود این، واکنش هر فرد نسبت به مصرف تخم مرغ می‌تواند متغیر باشد.

۳. تخم مرغ HDL (کلسترول خوب) را بالا می‌برد

HDL مخفف لیپوپروتئین پرچگالی (High-density lipoprotein) است. معمولا این کلسترول به‌عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود. کسانی که HDL بالاتری داشته باشند، معمولا از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیگر مشکلات سلامتی در امان هستند. افزایش میزان HDL از خواص تخم مرغ است. در تحقیقی نشان داده شد که مصرف روزانه دو تخم مرغ به‌مدت ۶ هفته و بیشتر از آن، به افزایش HDL خون به میزان ۱۰٪ کمک خواهد کرد.